Jay Lumen a legfrissebb Beatport (a világon az elsőszámú elektronikuszenei online shop) statisztika al" />
#
Világszenzáció: Jay Lumen 1 éve megszakítás nélkül a Top10-ben

Világszenzáció: Jay Lumen 1 éve megszakítás nélkül a Top10-ben

Jay Lumen a legfrissebb Beatport (a világon az elsőszámú elektronikuszenei online shop) statisztika alapján immár több, mint 1 éve – pontosan 14 hónapja – megszakítás nélkül minden új megjelent kislemezével, vagy remixével be tudott kerülni a Beatport eladási listáinak legjobb 10 helyezettje közé. Ezzel techno és tech house stílusban a világon is egyedülálló teljesítményt ért el! 

„Magyarország megmutatja a világnak!”, ahogy egy internetes magazin kommentálta Jay Lumen munkásságát és eredményeit nemrégiben és mindenképpen igazat kell adnunk a cikk írójának. Jay Lumen teljesítménye mellett ma már a nemzetközi elektronikuszenei sajtó sem tud elmenni, hiszen folyamatosan olyan eredményeket ér el, melyeket nem lehet szó nélkül hagyni. 

Ezúttal épp egy olyan fal dőlt le, amelyre még a legnagyobb nemzetközi sztárok közül is alig néhány DJ, vagy előadó volt képes az elmúlt években, így az, hogy egy magyar úriember lépte át ezt a határt, külön kiemelkedő teljesítmény. 

Jay Lumen a Beatport listái alapján immár több, mint 1 esztendeje minden újonnan megjelent kislemezével és remixével a Beatport eladási listáinak Top10-ébe tudott kerülni. Ez olyannyira igaz, hogy cikkünk keltekor is két dallal képviselteti magát a legjobb 10 között. „Get Ready” című dala a Beatport tech house toplistájának 2. helyén, míg legfrissebb „Carpe Diem” című dala techno toplista 5. helyén szerepel, egy időben. 

Információink szerint tech house és techno stílusú DJk és producerek közül erre a stabil teljesítményre, folyamatosan az elmúlt egy évben egyetlen más művész sem volt képes. A DJk, akik szintén nagyon közel álltak ehhez tech house és techno stílusban, nem kisebb nevek, mint: Adam Beyer, Joris Voorn, Umek és Nic Fanciulli. Őket mindössze egy-egy kislemez választotta attól, hogy megszakítás nélkül abszolválják az elmúlt évet, így mindenképpen gratulálhatunk nekik is. 

Ami igazán meglepő, hogy Jay Lumen ezt a kiemelkedő produceri munkát ilyen telített turnénaptár mellett is képes produkálni. 

Csak példaként Jay cikkünk keltekor épp egy 2 állomásos mexikói turnéról tért haza, (melynek során először San Luis Potosi városában játszott, majd immár másodszor a Soul Tech Festival berkein belül) és már aznap este egy hazai rendezvényen játszott, hogy itthoni közönségét se hanyagolja el. Ám a hétfői hazai buli hétvégéjén már repül is tovább Helsinkibe. Csoda hát, hogy miként marad ideje a stúdiómunkákra. 

Haza érkezésekor az alábbi szavakkal kommentálta a fentieket: 
„Ez a teljesítmény leginkább azok érdeme, akik szeretik és megvásárolják a zenéimet. Külön köszönöm nekik, hogy tartják annyira értékesnek a munkámat, hogy nem a torrenteket bújva akarják beszerezni a dalaimat. Gyakran kapok fotókat a megvásárolt bakelitlemezekről is, hiszen kislemezeim 99%-a fizikai formátumban is kapható. Persze ilyen hírek után meglehetősen jó hangulatban repültem Mexikóba, ahol 2 óriási buliban volt szerencsém játszani. Ezt is köszi mindenkinek, aki eljött és a szervezőknek is.” 

Mi is gratulálunk Jay Lumennek. 
Íme egy kis ízelítő Jay mexikói fellépéseiről. 

Forrás: beats.hu

tibiole 2012.10.28 00:00