#
Sziget Fesztivál 2009.

Sziget Fesztivál 2009.

Kétszer hitegette már a Heineken Balaton Sound látogatóit és most – úgy néz ki – a Szigetre jön el Ibiza első számú DJ-je, José Padilla. A Burn Party Aréna megasátra idén bővült programajánlattal várja a műfaj szerelmeseit, többek között Pete Tong, Paul Oakenfold, Armin van Buuren vagy a The Crystal Method, a Coldcut és a Birdy Nam Nam fellépésével. Persze más színpadon is találkozhatnak az elektronikus műfaj nagyjaival, elég csak annyi, hogy a Nagyszínpadon idén fellép Fatboy Slim, a Pendulum vagy a Prodigy.

Aki lemaradt a Heineken Balaton Soundról, az azért, aki ott lesz, az pedig egy jó folytatásért ne hagyja ki az idei Sziget Burn Party Arénájának programját. Az elmúlt évektől eltérően idén már este fél 8-tól benépesül a Party Aréna 2700 m2-es megasátra. Az elektronikus zene kedvelőinek nagy örömére kultikus live actekkel bővűlt a line up. A kora esti sávban José Padilla nyitja a sort a fesztivál első napján. Ugyanebben a sávban, a további napokon fellép az acid house angol kíválósága, a 808 State, a hamisítatlan french elektro Birdy Nam Nam, a kaliforniai The Crystal Method, majd a zárónapon a Jonathan Moore és Matt Black nevét rejtő világhírű duó, a Coldcut. A koncertek után a DJ-k következnek, amikor is Sziget a klubkultúra legnagyobb DJ-inek ad otthont.

Így nem maradhat ki a nyári lemezlovas balhéból a világ első számú informátora, Pete Tong, akinek a Radio One-on Essential Selection című műsorát hetente 12 millióan hallgatják a világon. Armin van Buuren, a holland trance kultúra legismertebb DJ-je a hírnévszerzésen kívül nem igazán szereti elsietni a dogokat. A több mint negyven rádióadó műsorán hallható, heti hét millió rajongóval rendelkező A State of Trance műsorvezetője a hosszútávú megoldásokat kedveli: főleg ha maratoni DJ-szett-túráztatásokról, diplomaszerzésről vagy műsorsugárzásról van szó.

A világ leghíresebb svéd DJ-je, a Call On Me című számmal minden létező slágerlista csúcsát meghódító Eric Prydz szintén a mozgásba lendíti az idei Burn Party Arénát. Paul Oakenfold az idei Szigetre új albumával, a Pop Killerrel érkezik, hogy a világ legnagyobb fellépőhelyein megtartott teltházas koncertek után a magyar közönségét is lenyűgözze fergeteg partygenerátorával. Fellép még a sorban a drum and bass ősatyjának is nevezett Groovrider, valamint szintén a műfaj nagyjai közt szereplő Karl Francis, akit a klubélet Dillinjaként ismer világszerte.

Ne feledjétek: a fesztivál ideje alatt este 11 után fél áron, 5 250 Ft-ért (21 €) vásárolhattok az adott napra szóló napijegyet!

tibiole 2009.07.26 00:00