Igen, a hír igaz Vasármap (2011.07.24.) Skrillex és Borgore Magyarors&" />
#
Skrillex és Borgore egy este!

Skrillex és Borgore egy este!

Thrasher & Deadcode presents:

SKRILLEX (USA)

"Mindig is mélyen beleástam magam az elektronikus zenébe. Az első saját lemezem a Prodigy, "Fat Of The Land"-je és Aphex Twin-től a "Come To Daddy" volt." - vallotta be Sonny Moore, akit jobban ismerünk a feltörekvő eletronikus látnok, azaz SKRILLEX-ként. "Marilyn Manson és a Nine Inch Nails is korai befolyásolói voltak zenei stílusomnak. Az olyan zeneszerkesztő programokkal, mint a Fruity Loops már 14 éves korom óta foglalkozom." 

SKRILLEX azon új generációjú művészeket képviseli, akik megtagadják az előre kialakított fogalmakat és elvárásokat. "A stílus soha nem volt fontos számomra, a zenére sosem ez alapján tekintettem."

A jelenlegi stílusát leginkább úgy lehetne jellemezni, hogy egyvelege a dubstep-nek és az electro-nak, melyet egyéb zajos hangmintákkal jól összekeverve születik meg az a hangzás, ami az új Skrillex kiadványon, a "SCARY MONSTERS AND NICE SPRITES"-on is hallható.

A felemelő trance és szinti dallamokat felvonultató "ALL I ASK OF YOU" (melyben Penny vokálja hallható) kemény ellentétben áll az arconpörgős, masszív electro-dubstep hybrid "ROCK N' ROLL (WILL TAKE YOU TO THE MOUNTAIN)"-nel.

"Olyan régóta hallgatok olyan sokrétű zenéket, hogy mostanra már inkább az ösztönről szól az egész, minthogy a befolyásoltságról. Kezdetekben leginkább az olyan Warp Records-os művészek inspiráltak, mint például Autechre, Squarepusher vagy az Aphex Twin, így a SKRILLEX számokat több fajta stílusjegy ötvözi, mint a legtöbb dance track-et. Mondhatni minden stílusból tudok párhuzamot vonni. Egyszerűen imádok hangmintákkal ügyeskedni és vagány új hanzásokat és zörejeket létrehozni. Csak szimplán hagyom, hogy magával ragadjon a zene."

Az első óriási sikereket felhalmozó független kiadvány ("MY NAME IS SKRILLEX") után, a "SCARY MONSTERS AND NICE SPRITES" már a elektronikai műfaj forradalmáraként ismert Deadmau5 gondozásában álló Mau5trap kiadónál jelent meg.

"Évekig a művészeknek mindenképp kiadókra volt szükségük, hogy sikeresek lehessenek. Én abszolút nem érzem ennek szükségességét. SKRILLEX mindezidáig 100%-ig független volt. Szerintem ez meglehetősen fontos, hogy egy művész képes legyen önálló lenni. Az Atlantic és Big Beat kiadókkal dolgozva, illetve együttműködve a Mau5trap-pel csupán a csapatmunkát erősíti bennünk és mellette bővíteni tudjuk azt, amit már eddig is felépítettünk együtt."

Miután a Beatport-on is megjelent, a 9 számot felvonultató kiadvány számos listát uralta. A címadó dal egészen az oldal Nr.1. helyezettje lett, amely dupstep stílusban még egy tracknek sem sikerült. Az albumról 8 szám lett valamilyen top 10-es lista helyezettje különböző alműfaji besorolásokat tekintve, beleértve a dupstep, az electro house és a prograssive house műfajokat is. 

A "SCARY MONSTERS AND NICE SPRITES" szinte azonnali sikere mellett SKRILLEX, mint felkapott remixer is sikert sikerre halmozott, melynek folyományaként olyan előadókkal dolgozhatott hivatalosan együtt, mint a Black Eyed Peas (“Rock That Body”), Lady Gaga (“Bad Romance” and “Alejandro”) és La Roux (“In For The Kill”).

"Számomra fontos hogy higyj benne, és szeresd azt a zenét, amit csinálsz. Feltöltöttem az első EP-met a menedzserem honlapjára, csak hogy az emberek meghallgathassák, amit csinálok. Pár hónapon belül többezren töltötték le. Úgy gondolom, hogy ennél jobb inspiráció nem is kell egy művésznek, ahhoz hogy tovább folytassa, amibe belekezdett."

https://www.bloodcompany.net/skrillexep/

"Jelenleg a zenének olyannyira sokrétű a színtere, hogy SKRILLEX-et olyanra formálom, amilyenre szeretném. Videójátékok és filmzenék - a lehetőségek tárháza végtelen és én mindennek részese akarok lenni!"

BORGORE (ISR)


Asaf Borger, azaz Borgore megkérdőjelezhetetlenül vált a folyamatosan növekvő dupstep kultúra egyik úttörőjévé. 

Távol az európai és Egyesült-Királyság-beli dupstep köröktől, Borgore leginkább a számos közösségi formában történő online jelenlétének köszönheti ismerettségét.

A zene mindig is a legmeghatározóbb eleme volt az életének, melynek számos területén megfordul. 3 évesen már zongorázott, aztán egy ifjúsági ösztöndíjas programnak köszönhetően saxofon szakon végzett. Ezután volt tagja dobosként egy death metal bandának, de szintúgy MC-zett Tomba-val karöltve egy beatbox-os csapatban, melybol később az 'Amp' nevű dupstep-es formáció lett.

A dubstep-es producerkedést 2007-ben kezdte, de egyedi hangzásával és stílusával rövid időn belül felépítette magának a kellő elismerést a közönség köreiben.

Hirtelenjében már egyik fellépésről a másikra járta a világot és minden egyes előadás óriási hatással volt a fejlődésére. Borgore hamar kifejlesztette fellépéseinek egyedi arculatát, mely szintúgy tartalmazza a "crowd surfing"-et és a raverekkel való "mosh pitting"-et egyaránt, melyet a korábbi zenekari tapasztalataiból merített és hozott át.

A dupstepnek és az egyedi stílusának robbanásszerű elterjedése óta Borgore lett a szcéna egyik legismertebb alakja, aki függetlenül attól, hogy Európában, Amerikában, Ausztráliában vagy éppen Új-Zélandon lép fel, mindenhol teltház fogadja.

Youtube-on a videóinak nézettségi szintje meghaladja a 6 milliót, emellett Facebook-on is hatalmas rajongói köre van, de szintén közremuködött már olyan TV show-kban zenei oldalról, mint például a 'Skins'.

  Jelenleg saját kiadója van, a 'Buygore', de számos közismert nemzetközi előadóval dolgozott már együtt és készített remixeket. Borgore töretlenül halad előre képességei tárházának bemutatásában, de úgy néz ki ez még messze csak a kezdet...



 

 

 

 

További fellépők és információk:

Nobody Moves

Ludmilla (Ayra)

Palotai (Rewind)

Stereo Killaz (Thrasher)

Sikztah (Mecca)

WondaWulf (Future Music)

MNNIA

Stupid Disco (Freak Like Me)

B'Andre (Feel Good) 

Info: info@deadcode.hu

Helyszín: Hungexpo (1101 Budapest Albertirsai út 10.)

Dátum: 2011.07.24 (vasárnap)

Start: 20:00

Rossz idő esetén a rendezvény fedett helyszínen lesz megtartva.

Jegyár:

elővételben: 3490 HUF / 14 EUR

Július 24. -én és a helyszínen: 3990 HUF / 16 EUR

VIP jegy: 8 000 HUF / 32 EUR ( limitált! - Elővételben/Online/Helyszí​nen is kapható. Külön bejárat,vip pult,színpad melletti elhelyezkedés,vip mosdó ) 

Online jegyelővétel: www.deadcode.hu/jegyrendel​es  

A jegyterjesztő helyeken vásárolt sima jegy után: 200 ft-os, a VIP jegy után 500 ft-os kezelési költséget kell fizetni. Online rendelés esetén nincs kezelési költség! 

Megközelítés:

Gyalogosan

a 2-es Metro Pillangó  utcai megállójától 10 perc 

Vonattal érkezve:

Nyugati pályaudvarról: M3-mal (kék metró vonal) a Deák téri megállóig, átszállással M2-vel (piros metró vonal) az Örs vezér téri végállomásig, onnan a Vásárközpont bejáratáig közlekedő körforgalmú 100-as busszal 

Keleti pályaudvarról: M2-vel (piros metró vonal) az Örs vezér téri végállomásig, onnan a Vásárközpont bejáratáig közlekedő körforgalmú 100-as busszal 

Déli pályaudvarról: M2-vel (piros metró vonal) az Örs vezér téri végállomásig, onnan a Vásárközpont bejáratáig közlekedő körforgalmú 100-as busszal 

Autóval

A Vásárközpont GPS koordinátái:

N47° 29.587', E19°  7.294', Magasság: 143 m 

BUSZ KÜLÖNJÁRAT:

A rendezvény napján este 19:00 -tól másnap reggel 08:00 -ig a 100 -as busz vonalán különjárat közlekedik az Őrs vezér tér és Hungexpo 1. kapu között. 

Menetrend

- 2011. július 24. 19:40-24:00 óra között 20 percenként

- 2011. július 25. 00:00-03:00 óra között 30 percenként

- 2011. július 25. 03:00-06:40 óra között 20 percenként

 

Vegyetek minél többen részt az eseményen!


Adee 2011.07.19 00:00