Különleges zenei élvezeteket kínál az UH Fest október 6-tól 10-ig " />
#
UH Fest: 5 nap, délutántól hajnalig

UH Fest: 5 nap, délutántól hajnalig

Különleges zenei élvezeteket kínál az UH Fest október 6-tól 10-ig a Merlinben, ahol idén 20 országból több mint 40 előadó lép fel. Lesz extázis, lesz komolyság, lesz bohóság, lesz szigor, gitár és dob, csengettyűk és effektek, orsós magnó és laptop, DJ az agynak és DJ a testnek – öt napon át, délutántól hajnalig.

A 10 éves múltra visszatekintő, nemzetközileg elismert UH Fest hitvallása szerint a mai zene sokszínű, izgalmas, és tele van élvezetes felfedeznivalókkal!
Az önkéntesekből álló szervezők a világ fesztiváljait járva a kevésbé ismert, egyedi, a hagyományos zenei stílusoktól távolságot tartó vagy azokat kreatívan újrahasznosító produkciókat fedezték fel és hozták el Magyarországra.

Szerintük ugyanúgy élvezetes lehet egy elemi erejű rockandroll-rituálé, mint a szabályoknak fittyet hányó, testet megmozgató tánczene, a gyerekkor tündéreit megidéző énekesnő, az elektronikus neszekből épített finom kompozíció, vagy a lelket a salakanyagoktól megtisztító zaj.

A 2010-es UH Festen fellép a techno egyik legendája, az Orb tagja, Thomas Fehlmann. Senior Coconut egy másik arcát mutatja AtomTM néven. Az izlandi Kría Brekkan énekkel, gitárral, csengettyűkkel teremt ellenállhatatlan világot. A Shit And Shine tíz (!) magyar dobossal egészül ki. STU egy régi Atari számítógép hangjaiból barkácsol frenetikus tánczenét, míg Mark Bain olyan frekvenciákat hoz, amik garantáltan megremegtetik a Merlin falait. A Palotai –Pándi – Máriás – Benkő - Tóth – Marhaug alkalmi formációban különféle műfajok neves képviselői mutatkoznak meg új oldalukról.

Bérlet: 9 000 HUF (elővételben a Wave lemezboltban / Révay u. 4., vagy a helyszínen / Gerlóczy u. 4.)
Napijegy: 2 500 HUF, éjféltől 1 500 HUF

A nonprofit Ultrahang Alapítvány az elmúlt 10 évben 30 országból nagyjából 250 fellépőt hozott el Magyarországra. Így nem sokkal a Mercury-díj elnyerése és a jól megérdemelt világhírnév megszerzése előtt  Antonyt, a világ legprogresszívebb lemezlovasát, DJ Rupturet, az évekkel később Hyperspacen is tomboló T. Raumschmieret, az elektronika fenegyerekét Kid606-ot – és még lehetne sorolni, hogy kik azok a fellépők, akiket a fesztiválnak köszönhet a hazai közönség.
Bizonyára idén is lesznek olyan koncertek, amikről évek múlva legendákat mesélnek majd azok, akik már bánják, hogy nem voltak ott...

tibiole 2010.09.26 00:00