Július 8-11 között ismét a Heineken Balaton Sound tölti meg élettel a Balaton déli " />
#
Balaton Sound: az első nevek

Balaton Sound: az első nevek

Július 8-11 között ismét a Heineken Balaton Sound tölti meg élettel a Balaton déli partját. A legfrissebb hírek szerint már biztosan a nagyszínpad headlinerei között szerepel a CHEMICAL BROTHERS, amely 2010-ben csak néhány igazán rangos fesztiválon vállal fellépést. Sokak örömére Zamárdiba látogat JAMIROQUAI, az acid-jazz mozgalom legfontosabb követe. A tavalyi, közel félnapos szettet követően rajongók ezrei követelték SVEN VÄTH visszatérését, akárcsak a legaktuálisabb szupersztárt, a Berlin Calling című kultfilm főszereplőjeként híressé vált PAUL KALKBRENNER-t. Rajtuk kívül jelen lesz még a német dancemester, PAUL VAN DYK is a Heineken Balaton Soundon, melyet a Soundhead és az Antropos olvasói a tavalyi év legjobb fesztiváljának választották. A kedvcsináló ötös után a szervezők heteken belül újabb súlyos sztárparádét ígérnek! Jegyek kedvezményes áron március 31-ig válthatók!

Kevés olyan elektro-páros van, akik között már lassan két évtizednyi közös munka után is olyan hatékonyan működik a kémia, ha az egész világot megmozgató elektro slágerek előállításáról van szó, mint Tom Rowlands és Ed Simons. A The Chemical Brothers szuggesztív képsorokkal, lézerfényekkel és stroboszkópokkal megspékelt élő kezeléseire a kilencvenes évek közepe óta rendre több tízezres tömeg iratkozik fel a legnagyobb külföldi fesztiválokon. Szerencsére, a hazai rajongónak ezúttal sem háziorvosukhoz vagy gyógyszerészükhöz kell fordulniuk, ha részt kívánnak venni a Chemical Brothers minden elemi részecskét megmozgató elektroterápiáján: sokkal inkább érdemes felkeresniük a hangulatjavító programok lebonyolításában élen járó Heineken Balaton Soundot, ahol a világ egyik leghíresebb elektro-duója tart nagyvizitet idén nyáron. Ráadásul ez a koncert igazi kuriózum: a kémikus testvérek ugyanios csupán néhűny igazán rangos fesztivál meghívását fogadták el az idén.

A Jamiroquai - Jay Kay vezetésével - több mint harmincöt millió albumot adott el 1992-es fennállása óta, és olyan megaslágerekkel hívta fel a világ figyelmét az acid jazz-pop mozgalom értékeire, mint a mélynyomóparanoidok félelmeit a táncparketten életrekeltő Deeper Underground, a kilencvenes évek nemzedékének mozgáskultúráját meghatározó Cosmic Girl vagy a szédítő Virtual Insanity. Jay Kay nemrég jelentette be a zenekar több mint fél millió rajongót tömörítő Facebook oldalán, hogy a nyolcadik Jamiroquai album hamarosan elkészül, így idén júliusban a Heineken Balaton Sound közönsége elsők között emelheti majd meg kalapját az acid jazz űrcowboyok legújabb csillagközi teljesítménye előtt.

Tavalyi fantasztikus, egészestés Heineken Balaton Soundos megapartyja után ismét Zamárdiba hívja rajongóit Sven Väth, aki több mint tíz évvel ezelőtt indította el legendás ibizai party sorozatát. 2010-ben a tizedik szezonjánál tartó In The Mix sorozat újra világkörüli turnéra űzte a legnépszerűbb német techno dj-t. Sven Väth, akit a partykultúrában a techno zene 'keresztapjaként' tisztelnek hívei, idén júliusban ismét egy száguldó house partyval és a dancekultúra legfontosabb albumaival szegezi a tánctérre hazai rajongóit a Heineken Balaton Soundon felállított techno clubjában.

Az idei nyár nem Berlinbe, hanem Zamárdiba hívja a hazai partykörökben nagy sikert arató Berlin Calling című kultfilm sztárját, Paul Kalkbrennert. A sokoldalú, de elsősorban a techno műfajában alkotó Paul Kalkbrennernél szinte senki sem ismeri jobban a berlini klubéletet, így nem csoda, hogy két évvel ezelőtt a Berlin Calling főszerepére és a film zenéjének elkészítésére őt kérték fel. Az Ellen Allien által alapított Bpitch Control kiadónál tevékenykedő DJ tavaszi-nyári bulijaira már a legtöbb helyszínen az összes jegyet eladták, így a magyar rajongók legkönnyebben az idei Heineken Balaton Soundra jegyet váltva ismerhetik meg a legendás berlini techniszcéna egyik leghíresebb DJ-jét.

A Heineken Balaton Sound jóvoltából az elmúlt három évben a világ legnagyobb dj-i látogattak el Zamárdiba. Ez a fantasztikus sorozat idén nyáron sem szakad meg Magyaroszág legexkluzívabb könnyűzenei fesztiválján s 2010 júliusában a német dancemester, Paul van Dyk áll be a Heineken Balaton Soundot meghódító partyguruk sorába. Paul van Dykot a trance műfaj úttörőjeként jegyezik, s nem meglepő, hogy az új világ táncpolitikáját Politics Of Dancing néven kidolgozó lemezlovas Reflections lemezét 2003-ban Grammy-díjra is jelölték. Idén júliusban minden Zamárdiba látogató partyarc meggyőződhet a legutóbb In Between című albumával a dance világát megváltó Paul van Dyk képességeiről.

Étvágygerjesztőként eddig öt név vált ismertté az idei Heineken Balaton Sound programjából. Ez már önmagában is elég érv ahhoz, hogy júliusban ismét élettel teljen meg a Balaton deli partja. A szervezők azonban azt ígérik, további súlyos sztárparádéról adnak hírt hamarosan – érdemes csatlakozni a Heineken Balaton Sound Facebook-oldaláoz!

Jegyek kedvezményes áron március 31-ig válthatók!

Részletek a www.heinekenbalatonsound.hu oldalon

tibiole 2010.03.09 00:00