Márciusban, az idei Miami Winter Music Conference-en tartják a premierjét a The Electro " />
#
Elektró-háborúhoz írt zenét a Tits & Clits

Elektró-háborúhoz írt zenét a Tits & Clits

Márciusban, az idei Miami Winter Music Conference-en tartják a premierjét a The Electro Wars című amerikai dokumentumfilmnek, amelynek főcímzenéjét a magyar Tits & Clits komponálta. A srácoknak március végén jelenik meg az új EP-je, szintén egy amerikai kiadónál.

The Electro Wars a címe annak a közel kétórás dokumentumfilmnek, amely az amerikai elektró-színtérről ad átfogó körképet. A művet egy 2008-ban, a befolyásos Hipster Runoff blogon publikált bejegyzés ihlette, és többek közt arra próbál rávilágítani, hogy mennyire hat ez a színtér a mai mainstream popzenére, mennyire van népszerűsítő szerepe az elektró remixnek, mit jelent egyáltalán az, hogy elektró és vajon csak divatzene-e vagy "komoly" műfaj. A filmben megszólalnak a szcéna észak-amerikai kulcsfigurái, mint Steve Aoki, A-Trak és a Mstrkrft éppúgy, mint az elektró-hangzást zenéjükbe beemelő hiphop-zenekarok (Spank Rock) és popegyüttesek (LMFAO, 3OH!3), illetve a nagy európai példaképek (pl. Justice, Crookers, The Bloody Beetroots).

A Steven Alex Vasquez által rendezett alkotás magyar vonatkozása, hogy a kísérőzenéjének elkészítésében részt vett a budapesti Tits & Clits. A duó nemcsak, hogy egy eredeti tételt írt a soundtrackre, de a főcímzene is őket dicséri. A The Electro Wars nyitó képsorait aláfestő szerzeményben a srácok a Daft Punk, a Justice és a The Bloody Beetroots egy-egy számának motívumait fűzték egybe, ráadásul nagyzenekari hangszerelésben. A különleges kompozíciót hallották az érintett formációk is, amelyek elismerően nyilatkoztak dalaik ötletes feldolgozásáról. A dokumentumfilm ősbemutatóját az elektronikus tánczene legnagyobb nemzetközi "összeröffenésén", a március 23-án kezdődő Winter Music Conference-en tartják Miamiban.  

 

Erre időzítve jelenik meg az ugyancsak miami Gigabeat label gondozásában a Tits & Clits új kiadványa. A Pillpopper az ausztrál énekesnő Becci közreműködésével készült, és nem kisebb név remixelte, mint az amerikai tánczene brooklyni veteránja, Tommie Sunshine.  

A Tits & Clits a magyar zenei életben is egyre keresettebb remixernek számít: nemrég a Magashegyi Underground Szívtakarítás című dalát dolgozták át, s hamarosan megjelenik egy Neo-újragondolásuk. A közeljövőben várható egy EP-jük a német Dirty Disco Traxnél, továbbá zenét írtak a Fangs skót indie-electro zenekarnak és a Neo-frontember Kőváry Péternek.

tibiole 2010.02.28 00:00