Éjfél előtt elbúcsúzott hallgatóitól 12 év után a ké" />
#
Elbúcsúzott a Sláger és a Danubius

Elbúcsúzott a Sláger és a Danubius

Éjfél előtt elbúcsúzott hallgatóitól 12 év után a két eddigi országos kereskedelmi rádió, a Sláger és a Danubius, majd a frekvenciákat elnyerő NeoFM és Class FM kezdett műsort sugározni. A Sláger a vezérigazgató szavaival búcsúzott, a Danubiuson a hallgatókat is megszólaltatták. A Neo Himnusszal és LGT-vel indított, a Class egy 1930-as slágerrel.

A leálló rádiók elköszönéssel és a régi emlékek felelevenítésével töltötték az utolsó órákat; a Slágeren egész nap kívánságműsor szólt, az utolsó négy órában pedig a munkatársak kérhettek dalt. Az MTI tudósítója a székház előtt éjjel 11 óra körül alig húsz virrasztó rajongót látott.

Mindkét rádiónál gyakorlatilag a teljes stáb a stúdióban töltötte az utolsó perceket. A Slágernél este a munkatársak kedvenc számait játszották, az utolsó 10 percben mindenki elmondta búcsúmondatát, majd Heal Edina  vezérigazgató ostorozta kicsit az ORTT döntését. Isten veletek - ezek voltak a Sláger rádió országos frekvenciáján az utolsó szavak. Néhány perc csend után - amit a felvételből kivágtunk - a Himnusszal jelentkezett a Neo, ezután egyfajta ars poeticát olvastak be, majd az LGT Neked írom a dalt című számával indították az adást.


Legalább kétezren búcsúztatták a Danubiust a rádió székházánál; itt az utolsó óra a személyes megszólalásoké volt, a lekapcsolás után pedig együtt énekelték el a stáb tagjai és a rajongók a Locomotiv GT "Szól a rádió" című számát.

A Danubius utolsó percei kissé kaotikusra sikerültek, Rákóczi Ferenc a stúdió előtt gyülekező rajongókkal a "B*sszatok bele, rock and roll!" mondatot kiabáltatta el, zúgott a szép volt, fiúk, majd megszűnt az adás. A technikai átállás után  szignállal, majd egy 1930-as sikerrel - Szedő Miklós 1930-as, "Halló, halló itt rádió" című slágerével - kezdte meg koncessziós időszakát a Class FM, majd hamar átkevertek a Tankcsapda Mennyország Touristjára.

tibiole 2009.11.19 00:00