#
Mi lesz veled Fesztiválszezon

Mi lesz veled Fesztiválszezon

 
A COVID-19 vírus nagyfokú terjedése és veszélyessége miatt kialakult helyzetet azt hiszem senkinek sem kell bemutatni. Hatalmas probléma ez a gazdaságnak és így a zeneiparban dolgozóknak is hisz mindenki azonnal lemondta a fellépéseket, hazautaztak majd bekuckóztak a 4 fal közé ahogy azt a járvány protokollja is javasolja. De nem csak a sztároknak kell ezt betartani, hanem minden egyes embernek, aki egy kicsit is törődik a saját maga és a környezetében élők egészségével. A vírus sajnos elég könnyen terjed ezt a számok jól mutatják így a nagyobb rendezvényeket először korlátozták majd teljesen be is tiltották.[ads41] Az első nagy zenei rendezvény, amit azonnal lefújtak az ULTRA volt, ahol március végén fesztiválozhatott volna a közönség. Majd ezt követte a több kisebb fesztivál és végül az Európában legnagyobbnak titulált Tomorrowland is következő évre tolódott. Olyan hírek is szárnya kaptak miszerint az egész ibizai partyszezon törlésén is gondolkozik a Spanyol kormány. Nyilván az magyarországi szervezők is vakarták a fejüket, hogy mi a helyes megoldás ebben a helyzetben hiszen tombol a napsütés nyakunkon a nyár az esély pedig arra, hogy addig még visszaállhat az élet a normál kerékvágásba valljuk be elég kevés. Mivel a Tomorrowland és a Balaton Sound szinte egy időben zajlik így elég valószínű, hogy idén nem fogják ellepni a fiatalok Zamárdi-t. Egyelőre konkrét megerősítés erről nincs ezért a szervezők még tartják magukat a megszervezéshez.

Némi biztató jel azért még van ugyanis a Horvátországban tartandó Ultra Europe-ot még nem fújták le.  Elmarad a Sound? Túléljük hisz hazánkban akad még augusztusban is fesztivál ott van például a Sziget Fesztivál ami európai szinten is a Top 5-ben benne van.  Aggodalomra adhat okot, hogy a napokban a németek lemondták az Októberfest-tet is ami szeptember 19-tól október 3-ig tartott volna. Ez bizony intő jel a Sziget megrendezésével kapcsolatban. Ráadásul a napokban megjelent egy cikk az Indexen ahol Gerendai Károly elmondta:

„ Nagy a bizonytalanság, hiszen senki nem tudja megmondani, mikorra ül el a mostani járvány. Könnyen lehet, hogy még a nyár is áldozatul esik neki. ” 

 

Valóban el kell engednünk ezt az évet fesztivál szempontból?

Címkék: festival, covid

Adee 2020.04.22 17:41