#
"Évek kitartó munkája és a zene szeretete. Ez a titok!" - Willcox interjú

"Évek kitartó munkája és a zene szeretete. Ez a titok!" - Willcox interjú

 

1, Üdvözlünk Attila! Az idei nyárnak már búcsút inthetünk. Hogy telt a szezon?

Üdv mindenkinek! Elég pörgős, mozgalmas és élményekkel teli nyári szezont tudhatok magam mögött.Sok olyan felejthetetlen pillanat volt számomra, amelyek inspirálóan hatnak ki a hidegebb évszakokra. :) Azért is mondhatom, hogy igazán mozgalmas volt, mert majdnem a hét minden napján volt fellépésem, hiszen a Palace Dance Club rezidens dj-i közé tartozom és emellett a legnagyobb fesztiválokon is lehetőséghez jutottam.

2, Hogy alakult ki a karriered, vagy úgy is kérdezhetném, hogy ki az a Willcox?

Már jó ideje foglalkozom dj-zéssel és a zeneírással (kb. 12 éve) ,a Willcox művésznév egy új keletű dolog számomra, hiszen már jóval a név keletkezése előtt is voltak zenei produkciók a hátam mögött, a névváltást több külső tényező befolyásolta de legfőképp az, hogy egy új lendületet vehessek és még jobban fókuszálni tudjak a külföldi karrieremre.

3, Az első munkád mely Fedde Le Grand legendás “Put Your Hands Up 4 Detroit”-jára készült elég nagy visszhangot kapott, több külföldi sztár DJ tracklistájában is feltűnt.

Amikor a Fedde Le Grand remix készítéséhez hozzáfogtam, csak az a cél vezérelt, hogy egy számomra nagyon kedvelt jó hangulatú bár egy kicsit "kopott" zenét a legfrissebb zenei trendekkel és a saját hangzásommal ötvözve egy új köntösben pörgethessem a bulijaimon. Maga a zenekészítés egy gyors folyamat volt, hiszen egy buli utáni vasárnap reggel pár óra alatt megírta magát a dal. Internetre kerülés után néhány nappal nagyszerű visszajelzéseket kaptam, olyan nevek pörgetik külföldön és idehaza mint: Don Diablo (Tomorrowland szett), Pep & Rash, Henry Fong, MAKJ, Bob Sinclar, Merk & Kremont, Newik, Stereo Palma, Antonyo és még sorolhatnám.

4, Idén márciusban indult ez a projekted de te már ott voltál a hazai 2 nagy elektronikus fesztiválon, a Balaton Sound-on és a Sziget-en. Valakinek ehhez éveket kell dolgozni. Mi a titok?

A "titok" szerintem, már magában a kérdésben is benne van, ami szerintem az évek kitartó munkája és a zene szeretete.

5, Ha jól tudom szerepeltél már a RTL Klub népszerű fiataloknak szóló sorozatában az Éjjel-nappal Budapest-ben is. Hogy kerültél oda?

A műsor szerkesztői azzal kerestek meg, hogy egy hiteles ismertebb dj-t szeretnének a műsorba egy rész erejéig. Röviden vázolták, hogy miről is lenne szó és én igen is mondtam hiszen tudjuk olyan, hogy rossz reklám nem létezik. :)

6, Mit gondolsz a hazai elektronikus zeneiparról?

Magáról az iparról és a művészeket tekintve, szerintem sok tehetséges producer van idehaza is akik közül már sokan elég komoly eredményeket értek már el külföldön is: StadiumX, Myon & Shane54, Crazibiza, Belocca, Jay Lumen ... ,bár nagy egészben nézve mégis úgy érzem, hogy kicsit toporgás van ami szerintem csak akkor fog változni ha egymás sikerének újra tudunk örülni és a megszerzett tudást, kapcsolatainkat egymás segítésére is tudjuk majd használni.

7, Mik a terveid jövőre nézve?

Most fejeztem be az új stúdióm építését, ahol a saját dalok mellett masteringet, különböző zenei produkciókban való közreműködéseket és fiatal producerek oktatását is szeretném csinálni. Több saját zeném fog megjelenni a közeljövőben itthon és külföldön is, amik remélhetőleg a rádiók játszási listáin szerepelni fognak (Kiadók terén legyen meglepetés de az év végére alakulóban van pár nagyobb volumenű megjelenés is! :) ).

8, Köszönjük az interjút és további sok sikert kívánunk neked!

Köszönöm a lehetőséget, szép napot mindenkinek!

További info:
facebook.com/Willcoxofficial
soundcloud.com/Willcoxofficial
instagram.com/willcox_official

Adee 2015.10.18 19:21