#
Free release-től a Spinnin-ig - Massive Vibes interjú

Free release-től a Spinnin-ig - Massive Vibes interjú

 

Képzeljétek el, hogy hosszú éveken át minden szabadidőtöket zeneírásra és kapcsolatépítésre fordítjátok, majd egy napon eljön a várva várt áttörés, az a meghatározó release, amit olyan nehéz elérni, és ami talán örökre megváltoztatja az életeket. Milyen érzés lehet? Nos, ezt próbáltuk kideríteni a debreceni érdekeltségű Massive Vibes-tól, akik hamarosan Afrojack kiadójánál fogják megjelentetni legújabb zenéjüket. Dani és Ádám meséltek nekünk a kezdetekről, készülő zenéikről, illetve arról, hogy a nyáron hol találkozhattok velük.

Sziasztok, Srácok! Lassan 5 éve, hogy létezik a Massive Vibes ám az első nagy áttörés most érkezett el. Mesélnétek kicsit a kezdetekről?

Massive Vibes: Sziasztok! Így van, idén decemberben lesz 5 éve, hogy együtt zenélünk. A középiskolában ismerkedtünk meg és ott jöttünk rá, hogy mindketten azonos célokkal, valamint érdeklődéssel rendelkezünk zenei téren. Így született meg a Massive Vibes, s mit is mondhatnánk, igen csak végigjártuk a ranglétrákat az elmúlt években. A kezdetekben mindent magunk csináltunk és rengeteg kis, mondhatni családi kiadónál volt megjelenésünk, aztán 2012 végén megkeresett minket egy londoni, ám de magyarok által alapított ügynökség, hogy dolgozzunk velük. Azóta jó néhány teher lekerült a vállunkról, főleg adminisztrációs szempontokból, így sokkal több időnk van a zenével foglalkozni, aminek köszönhetően úgy érezzük, sokat fejlődött a hangzásunk. S bár mindig lesz hova tovább lépni, úgy gondoljuk, hogy a mostani zenéink nem okoznak csalódást, külföldön sem.

Ahogyan az imént mondtuk a várva várt áttörés idén érkezett el, hiszen jövő héten megjelenik ’Sahara’ című zenétek, Afrojack Wall Recordings kiadójánál. Ti vagytok az első magyarok, akiknek itt kerül kiadásra zenéjük, hogyan sikerült nyélbe ütni ezt és mennyiben változtatta meg az eddigi pályátokat?

Massive Vibes: Egészen hihetetlen sztori, ugyanis egy ingyenesen letölthető zenéből indult az egész. Március környékén feltöltöttük a Soundcloud-ra ’Sutra’ című zenénket, s körülbelül egy hét múlva megkeresett minket egy holland srác, Asonn, hogy rettentően tetszik neki a zene és mit szólnánk, ha picit belenyúlna, mert szerinte el tudnánk passzolni egy jó kiadóhoz. Természetesen beleegyeztünk „mi baj lehet?” alapon, és néhány nap múlva jött a hír, hogy Bobby Burns és Afrojack meghallgatták és azt mondták, hogy szívesen kiadnák a Wall Recordings-on, amennyiben lehet szó egy hármas közreműködésről. Nyilván nem mondtunk nemet a világ egyik legnépszerűbb producerének, s így született meg a ’Sutra’ tovább fejlesztett verziója, a ’Sahara’.

Elég jelentősen befolyásolta a track, eddigi pályánkat, hiszen rengeteg támogatást kapunk olyan előadóktól, akikre felnézünk. Elképesztő, hogy mennyit nyom a latba, ha a világ egyik legnagyobb kiadója áll a zenéd mögött, hiszen így nyerte el a zenénk olyan producerek támogatását, mint Hardwell, Martin Garrix, Tiesto, R3hab, Dimitri Vegas & Like Mike, MAKJ, Thomas Gold vagy éppen Lucky Date. Mindenki sokkal nyitottabb lett a munkáinkra, mióta a Wall/Spinnin’ fennhatósága alá kerültünk és ez rendkívül ösztönző.

Egy ilyen siker után milyen jó tanáccsal látnátok el a feltörekvő producereket?

Massive Vibes: Bármennyire is klisének hangzik, de nem szabad feladni! Igen is vannak még csodák, de az kell hozzá, hogy jókor legyél jó helyen és persze, hogy minőségi zenét csinálj, amihez az kell, hogy éjt-nappallá téve dolgozz azon, hogy jobb legyél. Ne sajnáljátok az időt a tutorialokra, az új dolgokkal való kísérletezésekre és kérjétek ki mások őszinte véleményét, amit fogadjatok el, ha jó, ha rossz.

És a legfontosabb: legyetek nagyon türelmesek. Egy kiadó és előadó sem szereti a nyomulós embereket. Legyetek tisztelettel mindenki iránt, köszönjétek meg az elutasítást is, és előbb-utóbb észre fognak venni Titeket.

Jelenleg milyen projekteken dolgoztok? Esetleg a közeljövőben láthatunk Titeket újabb nagy kiadók megjelenésein?

Massive Vibes: Most van készülőben több új, önálló megjelenés, egy hivatalos remix és 4 kollab. A remixet az egyik gyerekkori hősünknek, Kid Massive-nak csináljuk és előreláthatólag kora ősszel fog megjelenni, a kollaborációk pedig egészen széles spektrumon mozognak majd. Dolgozunk egyen Corey James-szel, aki az egyik legígéretesebb angol producer. Nemrégiben jelent meg zenéje a Protocol-on, megnyert egy SIZE remix versenyt, szóval elképesztő profi és remekül kiegészítjük egymást stílusilag, így rettentően izgatottak vagyunk a közös zenét illetően. Készül még egy zenénk az amerikai Kings-szel, ami szintén elég egyedi projektnek tűnik, illetve napirenden van még kettő további koprodukció, de ezekről még nem beszélhetünk bővebben. Ellenben azt reméljük, hogy nagy részük elkészül még a fesztivál szezon előtt.

Kiadók tekintetében kissé babonásak vagyunk, így addig nem szeretnénk beszélni róluk, amíg nincs minden aláírva, de ha minden jól megy, akkor a Wall-os mércét remélhetőleg tartani fogjuk.

A közelgő hónapokban hol találkozhat veletek a közönség, illetve mire számíthat tőletek?

Massive Vibes: Az idei nyár életünk egyik legmeghatározóbb szakasza lesz, ugyanis most debütálunk a fesztivál porondon, méghozzá nem is akárhol, hiszen fellépünk július 12-én a Balaton Sound-on, majd utána augusztus 16-án a Szigeten is. A Balaton Sound-on a Party Arénában találkozhattok velünk, ahol is mi zárjuk a fesztivált a Firebeatz után. A Szigeten pedig nagy valószínűséggel egy korábbi sávban játszunk, szintén a Party Arénában, de erről még jönnek bővebb infók a következő hetekben.

Mindenképpen szeretnénk a legtöbbet kihozni ezekből a fellépésekből, így rengeteg saját, eddig még nem hallott zenével, bootleggel és edittel készülünk. Egészen őszintén megvallva már jó pár hete elkezdtük fejben összerakni a Sound-os szettet, hogy minél egyedibb és emlékezetesebb legyen a közönség számára. Azt szeretnénk, ha mindenki úgy távozna a buli után, hogy „Na, ezért igazán megérte reggel 6-ig itt maradni!”.

Honnan szoktatok inspirációt meríteni, milyen zenéket hallgattok szívesen?

Dani: Én szívesen hallgatok mindenféle szimfonikus zenét, mint például John Williams, Alexandre Desplat és Hans Zimmer művei. Nagyon szeretem még az indie-t (Passion Pit, The Lumineers, Foster The People stb.) illetve a hip-hop-ot.

Ádám: Szerintem sok producer keres inspirációt más műfajokban, de én az elektronikus zenében is megtalálom azokat, akik pozitívan hatnak rám, ilyen például Madeon, Dyro vagy éppen a Galantis duója. Természetesen előszeretettel hallgatok más stílusokat is, így rendszerint felcsendülnek otthon Aquilo, Saint Raymond és Lune zenéi is.

Vannak olyan producerek, vokalisták, akiket csodáltok, és akikkel szívesen dolgoznátok együtt a jövőben?

Massive Vibes: Rengeteg ilyen van, mind elektronikus zenei berkekből, mind más műfajokból. Mindenkit nagyon tisztelünk, akik elhivatottak és szenvedélyesen szeretik a zenét. Nagyra tartjuk Alesso-t, mert gyönyörű zenéket csinál, de a durvább megoldások sem riasztják el. Szeretjük Dyro-t, aki szerintünk az egyik legegyedibb producer manapság. Mélységesen tiszteljük Axwell-t, Ingrosso-t és persze Steve Angello-t, akik egytől egyig kiváló producerek és ékes példái annak, hogy alázattal és odaadással mi mindent lehet elérni. Végül, de nem utolsó sorban pedig emeljük a snapback-ünk a Stadiumx előtt, hiszen ők helyezték fel Magyarországot a modernkori elektronikus zene térképére.

Értelemszerűen a felsoroltak közül bárkivel szívesen dolgoznánk együtt, valódi megtiszteltetés lenne, de nem zárkóznánk el más stílusok képviselőitől sem. Például szívesen stúdióznánk Joe Gil-lel, Matthew Koma-val vagy a Sleeping At Last projekt mesterelméjével, Ryan O’Neal-lal.

Köszönjük szépen srácok és sok sikert a továbbiakban!

Massive Vibes: Mi köszönjük a lehetőséget és egyúttal az eddigi támogatást is, amit tőletek kaptunk!

További info:

https://facebook.com/massivevibeshun
https://twitter.com/massivevibeshun
https://instagram.com/massivevibes
https://soundcloud.com/massivevibeshun

 

Adee 2015.06.22 11:55