A svéd DJ idén újabb albummal rukkol elő

" />
#
Készülőben az új Avicii album!

Készülőben az új Avicii album!

Tavaly nagyot robbant Tim Bergling az az Avicii az új hangzású albumával, a "TRUE"-val. 2013 márciusában az Ultra Music Fesztiválon (Miami) hallhattuk először ezeket a dalokat, melyek nagy port kavartak az elektronikus zenei világban. Rengeteg negatív kritika lepte el az internetet, mivel a producer ötvözte az EDM (Elektronic Dance Music) és a country zenei stílust. A sok negatív kritika ellenére a rádiók és a TV-k orrba-szájba  a "Wake Me Up"-ot játszották, sőt a Spotify-n a legtöbbet streamelt dal lett, a YouTube-on már több mint 400 millióan voltak kíváncsiak a hivatalos videoklipre. A tavaly szeptemberben kiadott TRUE albumból is több millió darabot adtak el szerte a világon.


A producer nem sokáig pihent már is belekezdett az új album készítésébe nem kisebb nevekkel mint Jon Bon Jovi, Chris Martin (a Coldplay frontembere), Billie Joe Armstrong (a Green Day punk rock zenekar frontembere), Wyclef Jean (Haiti-amerikai énekes és producer), Matisyahu vagy ott van még a System of a Down énekese, Serj Tankian is.


Serj Tankian és Tim együtt a stúdióban

Az album még ebben az évben napvilágot fog látni és rengeteg új dalt tartalmaz majd amin a svéd producer az elmúlt néhány hónapban dolgozott. Arra a kérdésre, hogy mivel lesz jobb a TRUE albumnál Avicii így válaszolt:

"Ezen az albumon több dal-orientált zene lesz, a TRUE végül is egy kísérlet volt arra, hogy az embereknek miképp fogadnak egy dal formába öntött elektronikus zenét."

Az új album nem az első próbálkozása a producernek, hogy kísérletezzen a rock és az alternatív zenével. A Coldplay-nek írt "A Sky Full of Stars" nagy sikert könyvelhet el, mely az idén májusban megjelent Ghost Stories című albumon kapott helyet.


Avicii és a Coldplay énekese, Chris Martin a stúdióban

Míg egyesek megkérdőjelezik azt, hogy Avicii kikkel alkot közös dalt, addig a múltja tökéletesen megerősíti azt a tényt, hogy érdemes pénzt belefektetni, kockáztatni ebbe a dologba és kitörni a mainstream falak mögül. Az új album részletei, megjelenése, címe vagy a dalok listája egyenlőre még megfejtetlen ügy, annyi azonban biztos, hogy ez a "TRUE" vonal egy teljesen új szintre emelheti Tim hírnevét.

Adee 2014.07.24 15:47