Egyre nagyobb utat tör magának zenei téren a DirtyForce, amely három rendkívüli tehets" />
#
3 dudás egy csárdában? Interjú a DirtyForce-szal!

3 dudás egy csárdában? Interjú a DirtyForce-szal!


Megpróbáltunk utána járni, hogy milyen is egy igazi jó csapatmunka.

Üdvözöllek benneteket.

Honnan jött az ötlet, hogy zenéket írjatok és összeálljatok?

Talán 2009 vége felé kezdődött el minden. Akkor még kéttagú volt a csapat, Bor Ádám és Mayer Ferenc készítettek zenéket. 2011 novemberében egy remixverseny keretein belül került Zsolti a képbe, tetszettek egymásnak munkáink, így úgy döntöttünk, hárman folytatjuk tovább. Akkor ismerkedtünk meg Dj Aphroditével, és elkészült a Love me legelső verziója. Folyamatos munka mellett egyre több felkérést kaptunk, az elkövetkezendő néhány hónapban rengeteg munkánk jött ki, majd 2012 július végén elkészült a videoklip a Love me-hez. 2012 szeptemberében a csapat 4 tagúra bővült Patrik is belépett hozzánk, majd ez év decemberében hosszas mérlegelés után, Ádám közös megegyezéssel kilépett a bandából, külföldi tanulmányai miatt. Azóta takarja a DirtyForce csapatnév Doofenshmirtz-et, Jack Derek-et, és PatricRybak-et.

Hogyan kell elképzelni a munkátokat? 

Igaz elég távol lakunk egymástól, de az internet világában élünk, így elég könnyen tudunk együtt dolgozni. Legtöbbször nem is szükséges, hogy találkozzunk, ahhoz, hogy elkészüljön egy-egy zene. A suli befejezése után arra törekszünk, hogy minél többet találkozzunk, így az igazi munka csak ezután kezdődik ..

Együtt hozzátok meg a döntéseket? 

Természetesen, mindhárman mérlegeljük a dolgokat, legyen szó bármiről, közösen átbeszéljük, hogy mi a helyes, és úgy döntünk.

Mi alapján választjátok ki, hogy melyik dalt dolgozzátok fel?

Az igazat megvallva az elején össze-vissza válogattunk. Sok bootleget készítettünk, volt rá példa, hogy valamit elkezdtünk, és azóta sem nyúltunk hozzá. Most már tudatosan válasszuk ki azt, hogy mit dolgozunk fel, vagy mit készítünk el. Az idei évben főként hivatalos remixeket készítünk, de van, hogy remixversennyel próbáljuk ki magunkat.

Az egyik talán legsikeresebb dalotok Djane Aphrodité &DirtyForce - Love Me. Mi ihletett benneteket a dalra? 

Senki előtt nem titok, hogy egy szabadon felhasználható éneket dolgoztunk fel ezzel a zenével. Amikor akkoriban elkezdtük Aphroditével a közös munkát, ez volt az az ének, amire azt mondtuk, hogy igen, ebben látunk valamit, és érdemes lenne foglalkozni. A többi pedig jött magától. Legelőször készült egy dutch stílusú club verzió, majd egy „rádióbarátabb” változat is, amihez később a videóklipp is, majd néhány héttel rá egy chill out verzió.

Mi a véleményetek a jelenlegi helyzetről a zeneiparban? Megéri dalt készíteni Magyarországon?

Úgy gondoljuk, hogy a zenekészítés nem ország függvénye. Teljesen mindegy, hogy hol csinálsz zenét, mert nem tudhatod, hogy hol figyelnek fel rád. Mi is folyamatosan próbálkozunk, csináljuk azt, amit jónak látunk, és amit szeretünk, az pedig, hogy később mi lesz ebből, az a jövő „zenéje”.

Számtalan lemezlovasnak, előadónak csináltatok már remixet. Ki az, akire a legbüszkébbek vagytok és miért?

A tavalyi évben, és ez idáig idén is rengeteg pozitívum ért bennünket. Egyre több megkeresést kapunk, hogy készítsünk remixet, illetve nem titok, van, hogy mi keressük meg az előadót, hogy remixet készíthessünk neki. Kiemelni senkit nem szeretnénk, minden lehetőségnek örülünk, és beleadunk mindent, hogy a legjobbat hozzuk ki belőle.

Gondolom, elég sokan megkeresnek benneteket, hogy véleményezzétek a munkáikat és adjatok tanácsot. Hogy kezelitek ezt le? Nem sok szabadidőtök lehet. 

Szabadidő.. hmm Igen. A remixkészítés mellett napirenden van a „túlvállalás” szó elfelejtése. Mindig vannak folyamatban projektek, ahogy most is, így mondhatjuk, hogy tényleg a zene az életünk. Persze mindemellett minden egyes megkeresésre szívesen válaszolunk (még ha kicsit késve is). Hogy hogyan kezeljük? Mondhatjuk, furcsa érzés, hogy megkeresnek emberek azzal, hogy véleményezzük a munkájukat, akik szintén sokszor a véleményekből tanulnak még 

Mik a terveitek a jövőre nézve?

Tervünk rengeteg van. Az utóbbi néhány hónapban kialakult a saját zenei stílusunk, emellől nagyritkán térünk csak el. Pont tegnap kaptuk meg az éneksávot az első saját zenénkhez, így a közeljövőben kijövünk ezzel is. Mellette most is több remix van folyamatban, folyamatosan dolgozunk. Vannak más dolgok is folyamatban, de erről még nem szeretnénk beszélni, maradjon meglepetés. Amint bármi történik velük arról a facebook oldalunkon (www.facebook.com/dirtyforce) azonnal értesülhettek!

Köszönjük szépen, hogy válaszoltatok sok sikert kívánunk nektek.

Interjút készítette: Ignéczi István, Music4You

 

 

Adee 2013.03.21 00:00