Következő interjúm alanya a Gyöngyösi fenegyerek Tomy Montana polgári nevén Ková" />
#
Interjú Tomy Montana-val

Interjú Tomy Montana-val

De, hogy kis is ő valójában azonnal kiderül:

Miét akartál lemezlovas lenni? Mi voltál előbb producer vagy lemezlovas?

Van egy 8 évvel idősebb bátyám, aki 14 éves koromban elvitt az akkori kedvenc szórakozóhelyére. Abban a pillanatban „megfertőződtem”!:-) Elkezdtem gyűjteni a zenéket először még kazettára, majd cd-re. Már 16 éves koromban rezidens voltam a helyi klubban. Amikor úgy éreztem, hogy egy- egy dalnál, hogy jó-jó, de én még is másképp játszanám, akkor kezdtem el először „dalokat gyártani”.

Mi volt az első igazán komoly dolog, amikor úgy érezted, hogy beindul a karriered?


2007-ben, amikor elkészítettük Krisztiánnal (Chris Lawyer) a „We Gonna Feel It” című dalunkat! Hirtelen minden nagyon beindult és csak kapkodtuk a fejünket a külföldi és a hazai megkeresések után!:-)

Eredetileg nem is Tomy Montana volt a neved, ha jól tudom később vetted fel miután külön útra tértél. Mesélnél róla?

Amikor éreztük Chris-sel, hogy már nem nagyon értjük meg egymást zeneileg, akkor megbeszéltük, hogy próbáljuk meg külön-külön. Úgy éreztem, hogy a „Thomy” nem elég piacképes név, ezért váltottam.

Sokan kérdezik azt, hogy mivel készíted a dalaid? Mennyi idő alatt készül el egy dal?

Ez nagyon változó, több programot is használunk. Az elkészítési idő pedig azon múlik, hogy mikor jön meg az ihlet! Van, amikor 1,5 óra alatt kész egy bootleg, de van, amikor több héten keresztül ülünk egy remix felett!

Jobbnál jobb producerekkel dolgoztál már együtt, mint pl: Johnnie Pappa, Mike Newman, Saby Davis és még sorolhatnám. Ki az, akire a legbüszkébb vagy illetve fontos szerepet töltött be a karrieredben?

Nem tudok és nem is szeretnék kiemelni senkit! Mindenkivel a mai napig jó barátságot ápolok!

Hogyan alakult az Audio Bitch Records? Kik a tagjai? Mesélj nekünk róla.

A kiadót Johnnie Pappa és egy másik közös barátunkkal csináljuk együtt. Ő nem „szakmabeli”, ezért nem említem meg a nevét. Ő intézi a háttér munkákat. A kiadót azért hoztuk létre, hogy a saját dalok mellett felkaroljunk fiatal producereket is, akiknek a zenéit játsszuk! Ezt nagyon fontos kiemelni, hogy csak is olyan dalokat jelentetünk meg, amiket mi is pörgetünk a szettjeinkben.

Mik a terveid a jövőre nézve?

A tavasszal érkezik az új saját dalom a „Check This Out” a Hotfingers Recordsnál. Ez mellett megjelenik a 2. közös dalunk Johnnie Pappa-val és jön még egy közös Saby Davis-szel is a Vamos Recordsnál. Természetesen továbbra is járom az ország klubjait nyáron pedig minél több fesztiválon és szabadtéri party-n szeretnék fellépni!

Köszönjük, szépen az interjút sok sikert kívánunk neked.

 Interjút készítette: Ignéczi István, Music4You

Adee 2013.03.06 00:00