Közel egy hónapja, hogy a Balaton Sound bejelentette az első 8 fellépőt az idén. Tav" />
#
Bekeményített a Balaton Sound!

Bekeményített a Balaton Sound!

Tucatnyi újabb név csatlakozott a Balaton Sound korábban bejelentett felhozatalához, köztük a Prodigy, Calvin Harris vagy a Wu-Tang Clan. Kategóriájának legjobb európai fesztiválja idén is hozza a tőle elvárt színvonalat: az elektronikus zene minden stílusából jönnek sztárok, legendás előadók, kísérletező underground formációk és a legjobb partikról ismert DJ-k is fokozzák majd a hangulatot július 11-14 között Zamárdiban.


Crystal Castles

Crystal Castles-t hallgatni olyan élmény, mint besodródni egy dimenziókapuba biztonsági öv nélkül. Ismeretlen és fantasztikus zenei létsíkok tárulnak fel a befogadók szeme előtt a torontói együttes koncertjein, és aki látta már őket élőben egy életre rabja lett ennek a megfoghatatlan és zavarbaejtő zenei csodának. Elvarázsolt világukba belépve olyan szépségeket pillanthatunk meg, amelyek semmilyen más zenei univerzumában található kincsekhez sem hasonlíthatók. Tavaly november közepén megjelent harmadik nagylemezükkel érkeznek Zamárdiba 2013.

Armin van Buuren

A trance univerzum legismertebb DJ-je és producere, négy elementáris erejű, rendkívül sikeres album szerzője, a hamarosan hatszázadik adásához érkező, huszonöt milliós törzsközönséggel rendelkező A State of Trance műsorvezetője, akit 2007 és 2010 között négyszer választott a világ legjobbjának a DJ Mag. Armin kegyeiért és mixeiért világsztárok versengenek, a Balaton Soundon többször  is megvillant; volt, hogy nagyszabású cinetrance víziójával, a Mirage albummal vette le a közönséget a lábáról, tavaly az utolsó, tűzijátékkal záruló estére rakott össze egy felemelő, energikus és dübörgő szettet, melynek kibontása közben többször fordult meg saját tengelye körül, mint a Föld eddig a Nap körül. Idén a monumentális A State of Trance 2013 című gyűjteménnyel felszerelkezve tér vissza közénk, hogy ismét letegye névjegyét a minőségi trance partikért rajongó magyar közönség előtt.

Alesso

Európán kívül is népszerű, Ázsiát, Dél- és Észak-Amerikát megjárt, a DJ Mag százas listáján előkelő helyezéssel büszkélkedő DJ-producer, a svéd elektronikus zenei iskola populáris electro house tagozatának egyik nagy tehetsége. Huszonegy évesen olyan nagyágyúkkal dolgozott, mint David Guetta, vagy a Swedish House Mafia óriása, Sebastian Ingrosso. Zenéje monumentális, ugyanakkor könnyedén befogadható, pörgős, táncra-csápolásra-ugrálásra-tombolásra lett kitalálva.

Axwell

Évek óta kirobbanthatatlan a legjobb DJ-ket rangsoroló DJ Mag listájáról, a világ leghangosabb bulijaiban és legnagyobb közönséget vonzó elektronikus zenei rendezvényein lép fel. Extra-energikus house zenében utazik, és Sebastian Ingrosso-val, valamint Steve Angelloval hárman alkotják a skandináv elektronikus zenei élet legmenőbb és legfelkapottabb house-kollektiváját, a legendás, manapság már csak alkalmi megmérettetésekre vállalkozó Swedish House Maffiát. Axwell több Grammy-jelöléssel büszkélkedő előadó, a svéd house három királyának egyike.

Calvin Harris

Calvin Harris ma az egyik legnagyobb név a mainstream elektronikus zene univerzumában. Az énekesként, dalszerzőként, producerként és DJ-ként is mindig első rangú teljesítményt nyújtó skót aranyifjú nevéhez olyan laza, száz százalékig partikombatibilis, mégis agyas electro house számok köthetőek, mint a The Girls, a Feel So Close, az I'm Not Alone, a You Used To Hold Me vagy a We'll Be Coming Back.  Nemrég megjelent harmadik nagylemezének, az 18 Months-nak köszönhetően jelenleg sikeresebb-népszerűbb, mint valaha, így nemzetközi fesztiválokon számít visszatérő vendégnek. Tavalyi fellépése Zamárdiban a nyár egyik legerősebb bulija volt, idén ismétel, de a fürdőzőkkel ellentétben nem lép bele kétszer ugyanabba a tóba, hanem még nagyobb durranásra készül. Calvin repertoárja 2012 nyara óta számos fontos darabbal bővült.

The Prodigy

Fellépéseiken minden alkalommal több tízezer ember őrjöng, több millió rajongójuk van világszerete, és nélkülük itthon el sem képzelhető az őrületes nyári fesztiválszezon. Az elmúlt húsz év egyik legsikeresebb, legnépszerűbb és legvagányabb brit elektronikus zenei alakulata, a Prodigy 2013-ban ezúttal a Balaton Soundon teszteli fanatikus magyar rajongótáborát; garantált, hogy a Keith Flint és társai még a korábbi jelenéseket is felülmúló, megveszekedett show-val szegezik majd a tömeget a fesztivál legnagyobb színpada elé pláne, hogy köztudott, új, eddig még ismeretlen tételekre is számítani lehet, mivel hamarosan megjelenik új albumuk.

Belzebass

Két elborult,  egészségesen exhibicionista, a keverőpult mögött minden őrültségre kész olasz fazon. Arcukat tébolyító mintákkal díszített kendők mögé rejtik, annak érdekében, hogy ne okozzanak bennük maradandó agykárosodást azok az általuk kikevert hagymázas elektronikus zenei gőzölgések, amelyek még a legszendébb partiarcokból is kihozza a vadállatot. Akárcsak a Justice-nak, nekik is van keresztjük, de francia kollégáikkal ellentétben ők inkább fordítva szeretik lengetni azt. Megszállottságuk, vagányságuk és kreativitásuk teszi őket igazán egyedi elektro trash zsiványokká: mindig készen állnak rá, hogy zsebre vágják a világot két kiszámíthatatlan ütem között.

További fellépők:

Jegy árak az előző cikkben!
https://bit.ly/XmYF3E

Adee 2013.02.21 00:00