Március 7-től indul utjára a Magyar DJ Magazin névre keresztelt havonta megjelenő zenei lap. Anno a Check és a " />
#
Holnap érkezik a Magyar DJ Magazin!

Holnap érkezik a Magyar DJ Magazin!


A március 7-én megjelenő új és egyetlen hazai - e szcénát bemutató magazin várható címlapja

A Magyar DJ Magazin havonta megjelenő, a hazai és a külhoni dj-kultúrával és az ahhoz kapcsolódó területekkel: mint a klubok, partik, fesztiválok, technikai eszközök világa foglalkozó zenei magazin. Célközönsége egyrészt a hazai lemezlovasok, promoterek, producerek, stb. köre - másrészt e kultúra közönsége is - stílusoktól függetlenül.

Sikerült elcsípnünk a főszerkesztő urat, Bozóki János-t egy gyors interjú erejéig:

Szia János! Először is mesélnél kicsit magadról?

Nehéz lenne pár sorban összefoglalni, így egy kis minibiográfia beszédesebb talán:
Tanulmányok:
1992 Piarista Gimnázium – érettségi
1997 Szeged - JATE – Bölcsészettudományi Kar – Történelem nappali tagozat – diploma (történész – középiskolai történelem tanár)
2000 Szegedi - JATE – Bölcsészettudományi Kar – Szociológia szak (szociológus) – szakdolgozat a „Technokultúrából”
1999 Budapest – ELTE – Jogi kar – másoddiplomás képzés 3 félév – tanulmányok felfüggesztve

Szakmai tevékenység:
2001-2002 - Check Magazin szerkesztő
2003-2012 - Club Korona Kecel - promoter, rezidens
2004-2005 és 2010-2012 Club Korona Kecel üzemeltető
2008- 2009 - DTD Kiskunhalas - promoter, rezidens
2009-? Hungarian Dj Fesztivál alapító és szervező (Bajai Halászléfőző Feszt, Körös-Toroki Napok, Szolnoki Gulyásfeszt stb.)
1999-? Badgirls klubest
1998-? James Cole néven dj

Egyéb:
2 évig középiskolai történelem és társadalomismeret tanár
Reklám marketing manager és grafikus több cégnél.
Esküvői Lexikon lapalapító, kiadó és művészeti vezető - értékesítve az Est Médiának

Honnan jött az ötlet?

A check magazin megszűnése óta dédelgettem ezt az álmot, és tavaly nyáron beszélgetve Bárány Attilval egy fesztiválon rájöttünk arra, hogy bármennyire is más a zenei világunk, a múltunk és más területen tevékenykedünk, vannak közös dolgaink, hogy például szakmaként gondolunk a djzés világára, és mindketten azt éreztük óriási űr tátong a szcénában. Tulajdonképpen kis szigetek léteznek, mindenki a maga világában, a  saját kis közegében van otthon és senki nem tud a másikról. Nincs egy olyan fórum, ahol értesülni lehetne arról mi történik itthon, vagy kint a hazai lemezlovasokkal, hogy egy Jay Lumen, egy Crazibiza, egy Shane 54, egy Muzzaik, Bellocca, az All Inn Records- és sorolhatnám .. kint több és nagyobb ismertségnek örvend, mint itthon.

Mi a célotok?

A célunk, hogy egy fórumot teremtsünk a magyar szakmának, hogy terepet biztosítsunk a hazai előadóknak, művészeknek, promotereknek, kluboknak egyáltalán a szcénának arra, hogy a szélesebb publikum éppúgy megismerhesse tevékenységüket és sikereiket, mint maga a szűkebb szakma!

Miért éppen nyomtatott sajót? Manapság interneten jobban terjedne.

Mindenki ezt gondolja, amivel én nem értek egyet. Nézzétek meg mi történt az elmúlt 5-10 évben, ott a net, mégsincs egy olyan médium, ami összefogná a szcénát, ahol mindenki tájékozódhatna, és aminek olyan 'respectje' lenne, ami véleményformáló, közösségteremtő és építő jelleggel bírna. Ilyen szerintem a Freee és a Check magazin volt utoljára, minden hiányosságaival és hibáival együtt. Mi sem leszünk tökéletesek és nem fogunk, tudunk majd minden elvárásnak megfelelni, de törekedni szeretnénk a felé, hogy  egy olyan platformot teremtsünk, amelyre mindenki oda figyel, és erre nem alkalmas egy netes felület, mert abból rengeteg van… Ez nem jelenti azt, hogy a 21.századnak megfelelően ne legyen egy komoly webes felületünk, ne lehessen majd megvenni tablet-re pl. a magazint és úgy is lapozgatni, vagy a facebook-ot ne használnánk majd ki, de a nyomtatott forma ad értéket és presztizst szerintünk a céljainknak, és lesz súlya a Magyar DJ Magazinnak általa a szakmában.

Mi alapján választjátok ki a DJ-ket/prodecereket az interjúkra?

Nem csak interjúkban gondolkodunk, sőt! Kifejezetten nem azokban, ennél sokkal összetettebb bemutatására törekszünk egy-egy előadónak. Rengeteg aprósággal szeretnénk színesebbé, érdekesebbé tenni, és vizuálisan is élvezhetővé tenni a választott előadót. A választás pedig egyfelől szubjektív, másfelől, ha valakivel olyan dolog történik, amely elismerésre méltó azt nekünk meg kell jelenítenünk, mert hiteltelenek leszünk, ha sógor-koma jóbarátokkal töltjük meg a magazint… Az első számban több mint 45 (!) magyar dj és producer szerepel valamilyen formában, valakinél egy megjelenésről adunk számot, van akinél egy videoklippről, másnál lemezajánlót közlünk, vagy a márciusi fellépéseit, megint másoknál egy bővebb bemutatást, vagy nagyinterjút. Mellettük klubot, promoter csapatot és számtalan egyéb hazai vonatkozást is bemutatunk, hogy minél szélesebb zenei spektrumot, és minél több infót juttassunk el azokról, akire érdemes odafigyelni.

Tervezitek, hogy esetleg külföldi fellépőkkel is készítetek interjúkat esetleg fesztiválokra jártok?

Nem feltétlenül vagyok a klasszikus interjúzás híve, azt a legegyszerűbb megcsinálni. Kiegészíteni érdekességekkel kapcsolódó apróságokkal, utána járni részleteknek sokkal izgalmasabb, csak több munkát és hozzáértést igényel, mi erre törekszünk. Fesztivál és buli tudósításunk is lesz, de sokkal minőségibb módon, mint ahogy az a húszmilliomodik kis partioldalon megszokott.

Egyedül dolgozol vagy csapatban?

Természetesen csapatban, számtalan kiváló és a szakmában megbecsült kollégával, nélkülük lehetetlen lenne összetenni egy komoly magazint.

Hol lesz kapható az újság és milyen példányszámban?

A dj Szövetség tagok a szövetség jóvoltából minden hónapban ingyen megkapják, postán házhoz szállítva a magazint. Velük együtt 3000 példánnyal indulunk, 68 oldalon, utána pedig meglátjuk. Ha minden jól megy, oldalszám és példányszám bővítést is tervezünk.

Támogatók felkerestek már titeket? / minket leszámítva :) /

Természetesen vannak partnereink, és ha úgy tetszik támogatóink.
Nagyon komoly kapcsolatrendszer és munka áll a mögött hogy (majd látni fogjátok a magazinban) milyen komoly partnerekkel dolgozunk együtt.

Köszönjük az interjút János.

Elérhetőség:

www.mdj.hu
www.facebook.com/MagyarDjMagazin

Keresd az újságárusoknál!

Megjelenés: Havonta
Méret: A4
Oldalszám: 64+4
Kereskedelmi ár: 795Ft

elárusítóhelyek listája (XLS letöltés)

ANDRO Exclusive Mixe a DJ Magazin-nak!

Adee 2013.03.07 00:00