Chris Drifter élő példája annak, hogy kitartással és tehetséggel bármit elérhet az ember, amit csak akar. A fiata" />
#
A Tech-House koronázatlan királya

A Tech-House koronázatlan királya



 A nagy "megtérés" 1996-ra tehető, amikor élete első house party-ját átélte. Évekkel később már ott találta magát a lemezjátszók mögött. A DJ-zés mellett igen hamar rákapott a zenekészítés ízére is, így mára már közel 140 kiadvánnyal büszkélkedhet, amelyeken a saját zenék mellett, remix munkái is megtalálhatóak. Igényes, precíz munkáit egyebek közt a Soundtribe, a Plastic Fantastic, az Emotive Sounds, a Baroque, a Natura Viva és a Hotfingers kiadók katalógusaiban is megtalálhatjuk. Egyik legfrissebb remixe a Dj.Hocus - Rise (Chris Drifter Remix), valamint a Jaboccának és Fenyvesi Évának készített közös munka Steve Valentine-nal a „Feel Yourself” című dal átirata. Sikerült elkapnom a Producert aki válaszolt nekünk pár kérdésünkre:

Hogyan indult az, hogy Dj és Producer legyél?


Nagyon megszerettem a House zenét a 90-es években mindenképp kiszerettem volna magamat próbálni, mint lemezlovas. Producerként talán az alkotás  vágya hajtott , hogy készítsek valami egyedi dolgot.
Ha jól tudom több rádióműsorban is rezidens vagy, mesélnél róluk?
Van egy saját rádió műsorom már 2008 óta a kaliforniai Pure.FM rádión, amelynek a neve Soundtribe Sessions. Ez lényegében a Soundtribe kiadó hivatalos műsora, kéthetente jelentkezek itt, vendégmixekkel. Ezen kívül a Strictly! csapat hivatalos rádióműsorában hallhattok az “Aluljáró” show-ban a Rádió Face-en, valamint a Lounge radio Party Szervíz műsorában is találkozhattok velem mostantól havi rendszerességgel.

Számos Producerrel készítettél már közös remixet. Melyikre vagy a legbüszkébb? Kivel volt a legemlékezetesebb dolgozni?

Igen, jó pár tehetséges producerrel dolgoztam már együtt. Mostanság főleg Steve Valentine-nal, MB Project-tel és Goyes-sel készítek közös zenéket és remixeket. Tavaly felkérést kaptunk egy hivatalos Douskremixre Steve-vel, amely a Movement kiadónál látott napvilágot. Dousk régi nagy kedvencem még a progis korszakból, így igazi megtiszteltetés volt az ő munkáját feldolgozni. Az eredeti zene eléggé deepes hangzású, de mi készítettünk rá egy veretős techno verziót, ami a kiadónak is és az előadónak is nagyon tetszett és sokat is pörgették a klubokban. Lényegében minden zene vagy átirat elkészítése emlékezetes, főleg ha közösen dolgozunk rajta, hiszen így sokkal gyorsabban dolgozunk és mindenki hozzá tudja adni az ötleteit és a saját elgondolását a zenéhez.
 
Mik a terveid a 2013-as évre?

Nagyon sok tervem van, lényegében folyamatosan jár az agyam a dolgokon és tervezek. Jelen pillanatban sok remix felkérésnek teszek eleget, valamint készülőben van még sok sajátzene és feldolgozás is. Régóta tervem már egy saját album elkészítését, de sajnos idő és elfoglaltság hiányában ez lehet csak a jövő évre készül el.  A producer munkám mellett szeretnék idén is eljutni sok hazai és külföldi klubba és megmutatni a zenei világomat a közönségnek és természetesen egy jót bulizni velük. J
 
Ha jól tudom  Moti Brothers-sel jelent meg egy közös dupla mix lemezetek Moments of Soundtribe névvel.  Mesélnél róla? Nem tervezel újabb l emez készítését?

Igen, jól tudod. Ez egy mix sorozat, amelyet lényegében én találtam ki és a Soundtribe kiadó gondozásában jelentek meg. Eddig 2 dupla mixlemez látott napvilágot a Moti Brothers-sel a Moments of Soundtribe Vol.2. szerepeltem.  Két zenei világot próbáltunk bemutatni a közönségnek, Motiék főleg deep house zenéket válogattak én pedig tech house és progressive house stílusú track-eket mixeltem össze az albumra. Habár 2009 év végén jelent meg, de a mai napig nagyon sikeres, amelynek nagyon örülök. Igen, tervek között szerepel egy új mixalbum is, de erre a lemezre már kizárólag saját zenéket vagy remixeket szeretnék rakni.
 

Végezetül mindenkitől megkérdezem, hogy állsz a magánéletedbe?  Van-e párkapcsolatod?

Igen, van.
 

Köszönjük szépen válaszaid sikeres évet kívánunk neked mind a munkádba mind a magánéletedben.

Én is köszönöm az interjút.

Interjút készítette: Ignéczi István, Music4You

Adee 2013.02.03 00:00