Végre megérkeztek az első nevek a Sziget idén is meglehetősen sokszínűnek ígérkező nemzetközi" />
#
Sziget 2013 - Első nevek

Sziget 2013 - Első nevek

 

Az idei Sziget egyik nagy durranásának ígérkező Blur koncert bejelentése után végre megérkeztek az első nevek a fesztivál egyéb színpadainak kínálatából is. Az elmúlt években egyértelművé vált, hogy a Sziget nem csak a legnagyobb színpadán kínál jelentős nemzetközi előadókat, hanem például a sokezres befogadóképességű, hatalmas sátrakban helyet kapó színpadokon is sokszor komoly világsztárok adják egymásnak a stafétát.

Boys Noize

Az Aréna idei sztárjai között van a szabadkötésű techno és a mindig friss-energikus electro műfajok metszéspontján elhelyezkedő Boys Noize. Nemzetközi hírű producer, saját művésznevén futó kiadójának vezére, a világ első számú popkulturális magazinja, a Rolling Stone szerint (is) a tíz leghatalmasabb DJ egyike.

Nicky Romero

A bombasztikus trackjeiről, formabontó remixeiről ismert Nicky Romero eddigi rövid, de annál tartalmasabb pályafutása során fellépett a világ legrangosabb szórakozóhelyein és leglátogatottabb elektronikus zenei fesztiváljain. Most a Szigetre készül.Deichkind

Szintén kedvenc fesztiválunk felé veszi az irányt augusztusban az elektronikus hip-hop német származású sikercsapata, a Deichkind.

Parov Stelar Band

Idén mindössze két fellépést vállalt Magyarországon a hazai fesztiválközönség egyik kedvenc zenekara, a Parov Stelar Band. Július elején a VOLT-on, augusztusban pedig a Szigeten zenél Marcus Füreder ellenállhatatlan zenekara, az electro swing feltalálói, akikről mindenki tudja, hogy a nagy fesztiválok legbulizósabb kedvű bandái közé tartoznak.

 Oscar Mulero

És még a party zenéknél maradva a Szigetre várjuk az egyik legnagyobb múltra visszatekintő spanyol techno óriást, hazájának legnagyobb DJ-jét, aki a tradíció és haladás szellemében mindig egyedülálló érzékkel nyúlt a stílust meghatározó aktuális trendekhez. Érkezik tehát Oscar Mulero.

Hadouken!

Legfrissebb, mindent elsöprő őrületével, a február közepén megjelenő Every Weekenddel érkezik az A38-ra az elektronikus zene legfiatalabb híveinek körében évek óta töretlenül népszerű grimcore-kollektíva, a Hadouken.

 Triggerfinger

Az A38 természetesen nem csak partykról szól. Itt lép majd fel a hagyományos, régi vágású, ha kell keményvonalas, lendületes és feszes tempójú, vagy ha a hangulat úgy diktálja, átszellemült, érzelmes rockot játszó Triggerfinger.

 The Bots

Dinamikus, zúzós, friss és minden mesterséges adalékanyagtól mentes, nyers háttérenergiák jelenlétéről árulkodó penge gitárrockban utazik a The Bots, szintúgy az idei Sziget A38 színpadán.

 Die Ärzte

Persze a nagyszínpad kínálata is alakul. A közönség kívánságára ismét a Sziget vendége lesz a  fülbemászó, a punk és a rock határán fészkelődő, szatirikus szövegekkel átitatott zenében utazó Die Ärzte, akik a koraesti sávban lépnek fel.

 Seeed

Szintén visszatapsolta a nagyérdemű a nagyszínpadra egy hangulatos késő délutáni időpontra a német Seeed zenekart. A reggae-dancehall-kollektíva a régióban egyértelműen a műfaj legismertebb és legkedveltebb képviselője.Azealia Banks

A visszatérő vendégek mellett egy igazán friss és izgalmas előadó is debütál a Sziget nagyszínpadán. Egy még napsütötte koncerten mutatkozik be a Harlemben felcseperedett ifjú tehetség, Azealia Banks, aki a „BBC Sound of 2012” megmérettetésén harmadik helyezett volt, majd a NME Awards-on elnyerte a Philip Hall Radar Award-ot, a Billboard Awards díjátadón pedig a New Style Icon címet hozta el.

 

Adee 2013.01.24 00:00